diumenge, 13 de desembre del 2009

Seguiment i evolució WebQuest

La nostra WebQuest va adreçada a la formació del professorat. Des d'un primer moment, hem volgut focalitzar la dificultat que hi ha a l'hora de treballar la interculturalitat a l'entorn educatiu, degut sobre tot a la diferència en concepció que es té. Tothom tenim una percepció diferent de la interculturalitat, i de vegades confonem termes com integració o inclusió.


Amb l'activitat plantejada hem buscat encetar un procés reflexiu en els docents, per a un apropament de postures i de conceptes que alhora ens serveixin per a prevenir possibles conflictes sobre l'enfocament intercultural al centre en que treballen. Així doncs, com a fita de la webquest, era el partir d'un model d'educació intercultural fort, buscant la transversalitat de la mateixa, i alhora l'establiment futur en el PEC i el PCC del centre.


Això ho hem intentat enfocar, “provocant” la discrepància entre els docents, per tal de posteriorment establir aquestes bases comunes que podran reflectir transversalment al PEC de l'escola. És a dir, provocar el “conflicte” per arribar a una solució consensuada. Amb una clara visió d'enfocament cooperatiu entre els docents.


L'activitat en si, parteix i busca un estil crític educatiu, en que l'educació i en si el procés que s'enceta amb aquesta webquest, vaig molt més enllà, buscant un procés transformador de la realitat escolar del centre en es que es troben aquests docents. És per això que com a grup, vam decidir no tancar l'activitat aquí, cosa que es pot veure a la part de l'avaluació de la webquest.


El treball en grup


El treball amb els companys, la Mireia i el David, ha estat un treball fluid i agradable, amb una planificació inicial força respectada (amb les dificultats individuals de cadascú), però amb una impecable flexibilitat i adaptació a les necessitats de cada membre del grup.


La veritat és que com a equip, m'he trobat molt a gust amb els dos, amb un nivell molt bo tant de compromís com de responsabilitat cap allò que estàvem fent. En aquest cas, no és que hem fet un bon tàndem, crec que hem format un gran “peloton” en el que el treball de l'equip ha estat el predominant de l'activitat en tot moment. MOLTES GRÀCIES DAVID I MIREIA !!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada